torsdag 13. desember 2012

Prachuap Khiri Khan

I dag tok vi turen videre sørover, til en fiskelandsby som heter Prachuap Khiri Khan (si det fort fem ganger). Bukta her er veldig sjarmerende, med små fiskebåter duvende rundt om kring i bølgene, og de spisse kalksteinsfjellene, som vistnok er et uvanlig syn så langt nord i Thailand. Naturen er veldig fin med andre ord, byen er litt sånn som Hua Hin, småkaotisk, relativt skittent i bykjernen, og enorme mengder scootere. Hjelm er det enda mindre av enn i Hua Hin, altså nesten ikkeeksisterende. 

Hua Hin togstasjon.

Landsbygda sett fra togvinduet.

Hovednæringen til byen og distriktet er fruktdyrking og fiske. Det foregår også mye handel (og smugling) med nabolandet Burma siden vi er ganske nær grensen. Her er mye billig sjømat, og for første gang på turen har jeg spist noe fra under havoverflaten, nemlig en nauta god fish and chips. Aner ikke hvilken fisk det var, men god var den. Andreas safet med en gul curry.

Prachuap Khiri Khan. Vi har booket rom i 5. etasje på et lite hotell, fin utsikt sant? 140 kr natta.

Like utenfor bykjernen ligger Royal Thai Air Force. Vi kjørte forbi der tidligere i dag på vei til stranden, og da kjørte tuk tuken like så godt rett over rullebanen. Den blir vist brukt til vei i tillegg til flystripe, interessant løsning! På kartet stod det tydelig "militært område", men det virker ikke som om sikkerheten inn og ut av området var så veldig nøye, folk inn og ut hele tiden, de fleste på vei til eller fra Ao Manao, stranden vi besøkte, som forresten var kjempeflott! Det eneste som var litt "kleint" (for å bruke språk som ungdommen forstår) på stranden var at vi og et par andre, var de eneste vestlige i hele området, så vi ble mer som en turistattraksjon. Følte meg litt beglodd. Det er i det store og det hele svært lite vestlige turister i byen, milevid forskjell fra Hua Hin hvor det var svenske, norske og danske flagg i annenhver restaurant.
 
Ao Manao mot nord

Ao Manao panorama. Andreas lekte seg litt med den fancy mobilen sin.

Ao Manao mot sør.

I morgen toger vi sørover til Surat Thani, en tur på ca. fire timer. Derfra skal vi ta buss til Phuket. Ifølge diverse nettsider tar det to, fire og seks timer til Phuket (???), så vi aner egentlig ikke når vi er fremme der, mest sannsynlig på kvelden en gang. Vi satser iallefall på en minibuss siden de visstnok bruker kortes tid.

4 kommentarer:

  1. Nydelige bilde fra stranda! :) No leve dåkke ut drømmen dåkka(litt av den i alle fall:):):) ) ! Kjempekjekt at dåkke blogga for oss kalde nordmenn her heime :P

    SvarSlett
  2. Takk for det :) Der va skikkeli fint, bilda klare ikkje å vise ka fint der va :) Veldig stilig med dissa fjella so bære stikke opp ta vatne!

    SvarSlett
  3. Åh, kor fint der va! Landsbygda (der so va so masse grønt) va no heilt nydelig! Gleda mej til meir :D

    SvarSlett