lørdag 15. september 2012

Reiseruta?

De siste ukene har vi lekt litt med å lage en reiserute til turen. Det kan jo være greit å vite hvordan en eventuelt rute kan se ut, jeg synes det blir litt mer "virkelig" slik. Det er lettere å se for seg transportetapper, steder man skal besøke og så videre. Så, nå tenkte jeg at dere skulle få være med på en minitur gjennom Thailand og Kambodsja.


10. desember, gørrtidlig om morgenen, lander vi i Bangkok. Derfra går turen til Trat, en kystby helt øst i Thailand, like ved grensen til Kambodsja. Fra Trat skal vi ta ferge ut til øya Koh Chang. Der planlegger vi hengekøyer, bøker, strandliv, palmesus, bølgebrus, deilige tropiske drinker, bading, snorkling og full avslapping. Etter et par dager med latmannsliv regner jeg med at enkelte i reisefølget begynner å bli litt rastløse, så da bærer turen videre til grensebyen Poipet, hvor vi må gå over grensen til Kambodsja. Derfra busses det til Siem Reap, hvor vi skal oppleve fantastiske Angkor! Vi har tenkt å ha to-tre dager i Siem Reap, før vi setter oss på bussen som skal ta oss til Phnom Penh, hovedstaden til Kambodsja. Her blir det litt byliv, besøk av templer og markeder, før vi avslutter med en dag på mektige Mekong.

Angkor Wat, Siem Reap, Kambodsja.

Turen tilbake til Thailand kan gjøres på flere måter, nemlig via vannveien, fly eller buss/tog. Foreløpig heller vi mot å fly fra Phnom Penh til Bangkok, eller å busse til Poipet, og ta toget derfra til Bangkok. Fra Bangkok planlegger vi å sette oss på første og beste tog nedover kysten. Første stopp: Hua Hin. Her bor faktisk kongen av Thailand! Ikke verst bare det. Her får man både by- og strandliv i ett. Etter Hua Hin fortsetter ferden sørover, hvor vi kanskje stopper i Prachuap Kiri Khan, før vi tøffer videre til Chumphon, hvor vi skal ta båt ut til Ko Tao. Ko Tao byr på snorkling, rimelige og populære dykkerkurs, flotte utsiktspunkt, festligheter, lekre strender, og billig scooterleie.

Prachuap Kiri Khan, Thailand.

Neste stopp heter Ko Pha-Ngan, den o'store partyøya, iallfall i manges øyne. Ellers har øya en flott nasjonalpark, bra snorklemuligheter, utleie av kayaker, et grottetempel, mange hengekøyer for maksimal avslapping, og det er et supert sted å lære seg å "poie", altså trikse og snurre rundt på ildkuler festet i tau.

Ko Pha-Ngan, Thailand.

Etter litt øyhopping fortsetter vi på tur sørover til Pukhet, og deretter Krabi. Her har vi tenkt å bedrive enda litt mer øyhopping. Det eneste som er helt planlagt her er at vi skal på dagstur ut til Similan Islands, en nasjonalpark bestående av 9 øyer som er tilnærmet totalfredet. Overnattingsmulighetene er svært begrenset. Det sies at Similan Islands har Thailands beste dykke- og snorklemuligheter, på grunn av det klare, blå vannet, og korallene da. Vanntett kamera blir med i sekken ja, men mer om det i et annet innlegg.

Similan Islands, Thailand.

De siste par dagene blir tilbrakt på et bedre hotell i Bangkok, hvor vi skal se hva hovedstaden har å by på, i tillegg til litt shopping da, sånn på tampen. Og poff, så var 5 uker i Asia over.

Bangkok by night, Thailand.

Vi gleeeder oss veldig! Sånn i tilfelle dere ikke hadde fått med dere det allerede.

Hva synes folket om reiseruta?

2 kommentarer:

  1. For å si det sånn; tror jeg sprekker av misunnelse! Det blir nok absolutt en fantastisk tur!

    SvarSlett
  2. Nei, det må du ikke gjøre ;)
    Håper det blir bra ja, får satse på det, hvis ikke blir nok skuffelsen stor, hehe.

    SvarSlett