onsdag 26. september 2012

Vaksinekonsultasjon

Neste onsdag skal jeg og Andreas til samtale med Sentrum Reisemedisin. Siden vi trolig skal reise litt utenfor alfarvei nå og da, kan det være lurt å ta en prat med kvalifisert personell om hvilke vaksiner som er smarte å ta. På onsdag vil det sånn jeg har forstått bli en prat om hvor vi skal reise og hvor lenge vi skal være borte. Håper vi får begynt med selve vaksineringen også, siden det ikke er så fryktelig lenge til vi reiser, bare to og en halv måned! Jeg må sikkert ta påfyll av de fleste barnevaksiner, siden jeg ikke har tatt noen siden barneskolen, mens Andreas tok disse i militæret. Skal man oppholde seg i Thailand og Kambodsja over lengre tid er det anbefalt at man er vaksinert for Hepatitt A og B, stivkrampe, difteri, polio og kikhoste. Ingen av disse vaksinene kreves før innreise, så alle er bare anbefalinger, men heller føre var enn ettersnar! Så får vi se hva de mener om saken på vaksinekontoret.

En annen vaksine som kan være grei å ta om man er redd magetrøbbl, er Dukoral, den beskytter mot kolera og "turistdiaré." Dukoral kommer i flytende form, vistnok med en veldig god smak...


Godt vi ikke har sprøyteskrekk!

2 kommentarer:

  1. Alle vaksinene ovenfor er nok veldig gode å ha, har selv blitt stukket en del ganger de siste årene :P Men dukoral har jeg aldri tatt, og har heldigvis alltid sluppet unna magetrøbbelet som ofte kommer med en ny matkultur (har hørt at nesten halvparten blir syk AV vaksinen pga bivirkninger og at det bare er ca 50% sjanse for at den virker?). Men har vært i blant annet Egypt og Kina uten å bli syk! I India holdt jeg meg også frisk, men da jeg kom over grensa til Nepal ble det andre boller.. God håndhygiene er uberviktig, og spesielt det å alltid sprite fingere før maten og etter man har håndtert penger! Og selvsagt passe på at maten er godt stekt.

    SvarSlett
  2. Jeg har ikke noe lyst å ta den Dukoral nei, har hørt akkurat samme erfaringene som det du har :) Da får vi heller ta sjansen, og være nøye med håndhygiene, det er tross alt viktigst :)

    SvarSlett