tirsdag 13. januar 2015

Drømmen om bryllupsreise

Det blåser storm rundt hushjørnet. Haggel, sludd og regn. Hadde vært deilig med en tur sydover, ikke sant? Jeg trenger ikke å skylde på været for å ha lyst på tur, og i år har vi jo en ekstra god grunn, nemlig bryllupsreisen. Dere var jo i New York og giftet dere, sier du kanskje. Who cares, vi vil på tur!

Her kommer aldri så lite inspirasjon til en reise jeg gjerne kunne tenke meg å gjennomføre i vår eller sommer! Åh, jeg drømmer allerede om pizzaen, pastaen og isen vi skal spise. Slurp.

Venezia

Pisa

Den toscanske landsbygda 

Cinque Terre

Firenze

Roma

Så til det store spørsmålet... bil eller tog?

9 kommentarer:

 1. Ingenting galt i å drømme om bryllupsreise ;) Italia må jo nesten være den beste destinasjonen for noe slik, og spesielt alle de romantiske reisemålene du har plukket ut her! Man står jo friere med å leie bil, men det fine med Italia er jo at transportnettet er såpass godt utbygd at man kommer seg fint rundt til alle stedene du nevner uten eget kjøretøy. I Cinque Terre vil egentlig bil være litt komplisert med tanke på små, trange landsbyer nærmest uten parkeringsmuligheter, korte avstander og smale veier. På andre siden ville det vært greit med bil dersom man skal kjøre rundt på den toscanske landsbygda. Kanskje dere bare skal leie en moped for akkurat det? ;)

  SvarSlett
 2. Spørs om vi bør kombinere bil, tog og moped da! I Cinque Terre tror jeg vi må gå for moped eller noe ja, det ser litt upraktisk ut med bil der, hehe. Du har jo vært der, har du ikke? Hvordan reiste du rundt? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja :) Jeg tok toget dit, og brukte lokaltoget for det meste for å komme meg mellom landsbyene, som går ofte og er billig og raskt. Jeg brukte også beina, som absolutt var den flotteste måten, men kanskje upraktisk dersom det blir hele tiden :P Jeg tok også en båt som går mellom byene hele dagen. Så det finnes mange muligheter! :)

   Slett
  2. Ja, men så greit det finnes flere muligheter da, det høres jo enkelt ut å komme seg hit og dit :) Takk for alle tipsene ialflall :D

   Slett
 3. Åh, Italia er et så deilig land! På mange måter kan jeg sammenligne følelsen jeg får av Italia med Thailand. Det er noe med det vakre landskapet, de herlige menneskene og den nydelige maten som gjør at de landene kan sammenlignes for meg :) Italia er nok favorittlandet mitt i Europa!

  Å ta tog har jeg ingen erfaring med, men å leie bil har jeg gjort et par ganger. Det funker kjempebra mellom større byer og man kommer seg lett rundt fra sted til sted! Inni små byer derimot var det et mareritt! Gatene er supersmale, italienerne har et veldig annerledes kjøremønster enn vi har i Norge, og parkeringsplassene er latterlig små! Vi har flere ganger valgt å parkere litt unna bykjernen, og heller gå litt ekstra ;)

  SvarSlett
 4. Det høres jo helt fantastisk ut, digget Thailand! :D Aldri vært i Italia før, så håper vi kan reise dit i år, har funnet så himla billige flybiletter også, hehe!

  Vi har mest lyst å leie bil, for da er man så fri til å gjøre akkurat det man vil når man vil, men det med parkering er jo noe å tenke på.

  SvarSlett
 5. Jeg vurderte faktisk akkurat den samme ruten i sommer! Men det får bli et annet år, da andre planer kom i veien. Bil gir mer frihet, men samtidig har jeg lest at det er svært vanskelig mer parkeringsplasser osv. i de mindre byene. :-)

  SvarSlett
 6. Det ser ut til at vi også utsetter denne turen til en annen gang :)
  Ja, jeg hører det samme angående parkering, dumt det altså. Men det er vist bra togmuligheter der, og det er jo mer miljøvennlig også! :)

  SvarSlett
 7. Good Blog

  Book online bus ticket from Redbus

  SvarSlett