fredag 28. desember 2012

Koh Lanta

Da var det nok en gang litt for mange dager siden sist innlegg, men vi er jo på tur, og har ikke tid til data og internett. Siden sist har vi kjent på litt sykdom, leid et motorisert kjøretøy, byttet hotell, vært på tur, og forflyttet oss tilbake til Ao Nang.

24. desember - Sykdom i bungalowen på Long Beach (Koh Lanta)
God jul! Julaften startet brått med at Andreas ble dårlig i magen. Han hadde kjent på noe helt siden vi var på kajaktur, men nå hadde han skikkelige magekramper og tilbrakte hele dagen i senga, stakkar. Jeg stod opp tidlig for å kjøpe Cola, salt potetgull og andre ting en sjukling trenger. Resten av dagen slappet jeg stort sett av, leste mye, gikk meg en tur, og var et par ganger på stranda. Andreas ble heldigvis bedre utover kvelden, så vi gikk for å spise middag like ved hotellet. Tidenes tristeste julemiddag! Vi bestilte stekt ris med kylling, men det smakte dessverre ikke noe godt i det hele tatt (det som bruker å være så godt!), i tillegg satt vi lenge å ventet på et flammeshow som aldri begynte. En litt annerledes julaften kan man si!


25. desember - Scooter rundt Koh Lanta
Siden julaften var en fiasko, skulle vi virkelig slå på stortromma første juledag. Så vi gikk i resepsjonen for å leie scooter. Jeg er fortsatt sjokkert over prisen, 40 kroner for å leie scooter og hjelmer i et helt døgn! Og for full tank bensin betalte vi under 10 kroner. Nå skjønner vi hvorfor så himla mange kjører rundt på mopeder over alt. Vi vente oss raskt til venstrekjøring og de fleste av de uskrevne trafikkreglene, og suste rundt hele øya. Og jada, jeg kjørte jeg også. Andreas var litt skeptisk til å begynne med (kan ikke skjønne hvorfor det!), men slappet snart av når han forstod at jeg ikke er noe fartsmenneske. Å kjøre rundt på egenhånd var veldig kjekt, vi fikk sett masse som vi ikke hadde gjort ellers. Utrolig deilig med vinden i håret også i denne varmen. Anbefales virkelig! Etter en vellykket dag både på moped og stranda, skulle vi endelig få se en av Koh Lantas berømte solnedganger, nydelig!

Supersjåføren på humla vår!

Lekkert. Vi bruker altså hjelm, i motsetning til de aller fleste andre.26. desember - Nytt "hotell"
Dette var dagen når vi måtte sjekke ut fra den fine bungalowen vår (vi har blitt alt for godt vant...). Vi hadde bestilt nytt bosted kvelden før, inne i byen Saladan denne gangen. Vi forflyttet oss til Aloha Lanta Resort (det går egentlig ikke an å kalle dette en resort, det er et gjestehus). Mye lavere standard enn før i uka, men til gjengjeld er eieren superhyggelig. Hun er veldig imøtekommende og vil gjerne hjelpe deg med alt mulig. Pluss i boka! I tillegg er hun utrolig koselig, og et arbeidsjern uten like. Dette tror jeg må være noe med kulturen her, alle jobber utrolig lange dager. Eieren der vi bodde jobbet fra før frokost (frokosten begynte 07.30) til ti om kvelden. Veldig imponerende, spesielt når det er så varmt i tillegg. 

Rommet vårt hadde alt det trengte, men ikke noe særlig mer. Men rent og pent var det! Denne dagen gjorde vi egentlig veldig lite på grunn av varmen. Det var 31 grader allerede når vi sjekket ut fra bungalowen i halv ellevetiden, og det ble bare varmere og varmere. Solen stekte, så vi prøve stranda nedenfor der vi skulle bo, men sanden var så finkornet, og når det blåste (og det blåste selvfølgelig masse) så ble vi helt dekt av sand. Vi fikk iallefall kjølt oss av litt. Om kvelden tok vi oss en runde inne i Saladan. Der er utrolig mange restauranter og små butikker, og siden temperaturen synker en hel del om kvelden var det veldig behagelig og bare traske rundt. 


27. desember - The Four Islands
Dagen i forveien hjalp eieren av gjestehuset oss å kjøpe tur til de såkalte Four Islands (Koh Ma, Koh Chuak, Koh Kradan og Koh Mook (Emerald Cave). Dette er en populær dagstur fra diverse områder i Krabi, hvor man besøker fire små øyer i Trang-provinsen. Det står blant annet svømming gjennom en grotte, snorkling og Nemo-spotting på programmet. Turen ut til øyene tar litt over en time med en "ekspressbåt" (det er en heller sein, liten ferge med sitteplasser over to etasjer). Alternativene er longtailbåt og speedbåt, de to forgående alternativene er såklart billigst. Vi betalte 970 bath per pers, noe som er litt over 175 NOK, da var frakt til og fra båten, lunsj, frukt, brus, vann, forsikring, leie av snorkel og svømmeføtter inkludert. Alt er så billig her nede at vi kommer sikkert til å få sjokk når vi kommer hjem... 

På vei til piren så vi faktisk elefanter! Hele to stykker, i en elefant-camp (til glede for turister...) ca. midt på øya. De var større enn minivanen vi kjørte i!

Snart ute ved stranden. Vi holdt i flytevesten til personen foran oss, hvis ikke hadde vi rotet oss vekk. 
Dette var en kjempefin dag, til tross for en god del vind og høye dønninger. Vi svømte gjennom en 80 meter lang, beksvart grotte (Emerald Cove), hvor vi kom ut til en liten strand midt i mellom en sirkel av høye fjell og irrgrønn regnskog. Andreas snorklet ved tre av øyene, jeg snorklet ved den ene (frysepinnen da vet dere), og vi så Nemo! Andreas så også den sjeldne og giftige løvefisken. Det var så utrolig mye fargerike fisker første stedet vi snorklet, at vi følte vi badet i fisk i stedet for vann. Det var rimelig grunt der vi var, og vi fikk streng beskjed om ikke å ta på hverken fisk eller koraller, med god grunn. På bunnen var der nemlig massevis av giftige sjøpinnsvin, eller sea urchin som de blir kalt på engelsk. Vi hadde en fin dagstur, men det kunne liksom ikke måle seg opp med Similan. Det blir til at vi sammenligner slike turer med de vakre øyene langt ute i Andamansjøen.Slitne etter en lang dag til sjøs, fikk vi skylt av oss litt saltvann og gikk bort i gata for å spise. Vi valgte restauranten "The Black Pearl", hvor fjeset til Johnny Depp var klistret opp over alt. Magene krevde indisk i dag, og vi spiste oss alt for mette på tikka masala og tikka malai. Mmm! Et besøk til India er helt sikkert verdt det bare på grunn av all den deilige maten. Vi rullet bort igjen til gjestehuset og sovnet rimelig kjapt. Salt sjø, sol og vind tar på altså. De høye dønningen også for så vidt, jeg var svimmel og sjanglete helt til jeg la meg.

28. desember - Tilbake til Ao Nang
I dag har vi egentlig gjort fint lite. Vi sjekket ut i tolv-tiden, og satt i resepsjonen og ventet på skyss til piren i en times tid. Fergen fra Koh Lanta til Ao Nang gikk halv to, og brukte rundt to og en halv time, samme opplegget som når vi tok den andre veien. Det har vært grusomt varmt i dag, og med solen stekende inn gjennom vinduet på fergen hjalp det ikke at aircon-anlegget stod på. Varmt er altså stikkordet for i dag. Vi tok en songthaew til hotellet vi skal bo på i to netter, Maleedee Bay Resort. Vel inne på rommet skiftet vi og nøt litt aircon før vi benyttet oss av tuktuk-tjenesten ned til byen, som er gratis for hotellets gjester. Vi var skrubbsultne, og gikk inn på første og beste restaurant, en overpriset italiensk en, med bare middels god mat. Deretter gikk turen rett ned på stranda for litt avkjøling. Vannet var utrolig varmt i dag, så mye til avkjøling ble det egentlig ikke. Men vi ble belønnet med en vakker solnedgang! Nå i kveld har vi bare slappet på hotellet og fått normaltemperatur igjen. Vi bestilte sandwicher til rommet og latet oss skikkelig! Jeg har bare tatt et par bilder i dag, og det med mobilen, så her kommer et av de.

Solnedgang fra Ao Nang Beach.

Alt i alt er vi veldig fornøyde med oppholdet på Koh Lanta. Øya har et roligere tempo enn Ao Nang, og trafikken er ikke så ille som ellers. Strendene er varierte og det finnes en for de fleste. Nord på øya har du byen Saladan, og til lenger sør du beveger deg til roligere og mer avslappa blir strendene. På sørspissen ligger piren hvor båtene går til blant annet Four Islands, her ligger også Old Town.

5 kommentarer:

 1. So kjekt å lese! :) Ej kjenne ej e sjikkeli misunneli, sjøl om de e greit å ha juleferie å ver heime me! I går snøva de so infernalskt her, so no e her masse.. meeen, de fær før nyttår, å då ska de REGNE! E de muli!?...

  <3

  SvarSlett
 2. *Jeeey, nytt blogginnlegg* :D Hehe :) Konge bilde ta dej på scootern da! Ej e me neste gång. Gubbane kan ver passasjera ;)

  SvarSlett
 3. Du løte nyte snøven mens den e der da ;)

  Ja! Ej stemme førr d Line :D

  SvarSlett
 4. Mye kjekk lesing, Maria. Gleder meg til resten :)
  Kos dere videre. :)

  SvarSlett
 5. Det e bra! Og takk for det :)

  SvarSlett