lørdag 17. mars 2012

Vi har kjøpt oss sekker!

Hurra! I dag har vi hatt en superfin dag. Vi har vært innom Chillout og Platou på vår let etter den perfekte backpackersekken. Også har vi vært på Vågen Fetevare og spist god lunsj. Også har vi spist en haug sjokolade... Tilbake til overskriften: Platou har ikke så godt utvalg når det kommer til reisesekker, tursekker derimot, det kan de. Så vi tok heller turen til Chillout for å prøve Osprey sine sekker, som vi har hørt mye bra om. Valget sto mellom Osprey Waypoint og Farpoint. Siden Waypoint er en litt stødigere og mer "avansert" utgave, fant vi ut at den passet best til en såpass lang tur. Waypointen er også noen liter større enn Farpointen. Så vi endte opp med hver vår svarte Osprey Waypoint 85L. Tusen takk for megaflott bursdagsgave, kjære!


Osprey sine sekker er utrolig smart designet. Hovedsekken og dagstursekken har veldig få utvendige lommer for å forhindre tyveri, og bæresystemet er veldig praktisk, med mange muligheter for å stramme og slakke. Bæresystemet kan også skjules med hjelp av et trekk, noe som er bra når man skal sende sekken på fly, så slipper flyselskapet at reimene går i bagasjebåndet og forårsaker stans, og vi slipper ødelagte sekker. Topp! Dagstursekken kan enkelt festes til hovedsekken med glidelås og klips, noe som er veldig greit.Hovedsekken kan åpnes som en bag, og er god og romslig. Sidene er avstivet for å beskytte innholdet, og for at sekken skal være mer stødig. Waypointen kommer også i to modeller - herre og dame - jeg valgte damemodellen, hvor det er plass til litt mer hofter og pupper enn på herremodellen (prisen er den samme om du velger dame- eller herremodell. Hun som solgte oss sekkene sa at de har 30 års garanti, andre steder har jeg lest at de har livstidsgaranti, men uansett er jo det en god deal. Vi fikk lagt litt vekt i sekkene før vi prøvde de, og de føltes veldig gode på ryggen og hoftene. Hoftebeltet tar en god del av vekten, noe som gjør ryggen sin jobb litt lettere. Om jeg skulle si noe som helst negativt om sekkene så må det være at det ikke fulgte med regntrekk, men det kan kjøpes separat, så det var ikke noe stort tap. Jeg tror vi har valgt de rette sekkene, og vi gleder oss til å få prøvd de skikkelig når vi skal reise med de for første gang når vi skal hjem på påskeferie.

Meg og vidunderet! Ignorer helge-outfiten.

Sekkene våre er kjøpt hos Chillout i Bergen (hvor vi forøvrig fikk veldig god hjelp til valg av sekk), men de kan også kjøpes hos blant annet Chillout og Nomaden i Oslo. Platou fører også Osprey-sekker, iallfall her i Bergen, og de kan også bestille inn flere modeller om de ikke har den man har lyst på. Jeg vet at Platou i Ålesund også har hatt Osprey, men sist jeg var der hadde de det ikke inne. Jeg regner med at også de, og andre Platou-butikker, kan være behjelpelige med bestilling. Både Chillout, Nomaden og Platou har nettbutikker (Platou sin nettbutikk ser dessverre ikke ut til å føre Osprey) så om man ikke bor i Bergen eller Oslo er det fortsatt mulig å kjøpe sekkene derfra.

Vi gleder oss til å "bo" i de flotte sekkene våre i et halvt år!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar