fredag 17. oktober 2014

En ekte Lofot-torsk jeg er

... for jeg er født i Henningsvær! Faderullandei, faderullandei, faderullan dullan dei.

I sommer var vi på et lite besøk til Lofoten. Vi bestemte oss veldig sent en fredagskveld, og lørdag morgen var vi tidlig oppe og pakket sekker, fikk ting i bilen og satte kursen nordover. På en liten uke var vi tur-retur Lofoten! Alt for liten tid oppe i det flotte øyriket, men vi hadde slett ikke været på vår side, med sur vind, regn og tåke. Utrolig typisk når vi hadde nydelig vær hele veien nordover! Vi hadde ikke tid til å være der oppe å vente på bedre vær denne gangen, så vi vendte snuten mot sør litt tidligere enn planlagt og fikk tilbrakt en dag i fine Trondheim. Mye god miljøtrening for det lille barnet vårt, Koda!

Vi håper på en ny tur nordover om et par år, den gang med fly (det er fryktelig langt å kjøre om man har litt liten tid) og forhåpentligvis litt bedre vær! Selv om sikten var dårlig og vi ikke fikk sett alt vi ville var det ingen tvil i at Lofoten er et sykt vakkert sted som absolutt er verdt et besøk. Kanskje på vinterstid, med gnistrende nordlys?

Vi stoppet ved en utrolig fin kirkegård med flott utsikt, et sted i Nord-Trøndelag, for å lufte Koda.

Koda sover av og til med et åpent øye. Flink gutt som sov stort sett hele natten inne i teltet sammen med oss!
Øde, men fint, oppe på Saltfjellet!  


Endelig kan vi se Lofoten (Lofotveggen) i det fjerne! Etter utallige kilometer og mange timer på veien var det godt å snart være framme.
Nydelig landskap på vei mot Svolvær, dette bildet er tatt sent på kvelden, og allikevel var det så lyst. Siste rest av midnattssola.

Svolvær havn.

Ytterst ute i Henningsvær.

Henningsvær var en koselig liten plass!

Så kom regnet...

Meg, Koda og Nidarosdomen!

Takk for turen! Voff!

1 kommentar: