lørdag 4. februar 2012

Smilets land

Kongeriket Thailand

Thailand blir regnet som et buddhistisk land hvor hele 95% av befolkningen ser på seg selv som buddhister. Buddhismen har vært statsreligion siden 1200-tallet og kan sees overalt i samfunnet og kulturlivet. Klimaet er tropisk og preges av monsunvinder (Kilde: Wikipedia).

Thailand har mange utbygde destinasjoner beregnet for turister, og landets rike kulturliv gjør det til et populært feriested. Men Thailand er ikke bare resorts, buddhatempler og palasser. De fleste backpackere prøver å unngå de verste turistfellene som Pukhet, nettopp fordi det finnes så utrolig mange andre flotte steder å besøke når man først besøker Thailand. Like utenfor Pukhet ligger nemlig mange "uberørte" øyer som passer perfekt til avslapping, snorkling og strandliv. Når jeg ser for meg endeløse hvite strender med sandkorn like finmalt som mel, azurblått hav og et rikt dyreliv under havflata tenker jeg automatisk på øyene i Thailand. Rai Leh, Koh Lanta, Phi Phi, Similan Islands, Koh Samet...

Golden Buddha - Bangkok

I hovedstaden Bangkok er planen å se kongepalasset, Wat Phra Kaew og buddhastatuene, besøke floating market, kanskje unne oss en liten shoppingrunde på Kaoh San Road (Thailands berømte backpackergate) og smake litt på storbylivet før vi drar videre sørover for øyhopping. Siden Bangkok er en metropol med 8,1 registrerte innbyggere, og svært varmt på den tiden vi skal være der, har vi ingen planer om å bli mer enn en dag eller to.

Wat Phra Kaew - Bangkok

Etter snarvisitten i Bangkok regner jeg med at vi setter oss på et fly til Pukhet og tar ting på sparket derfra. Pukhet og Krabi er god utfartsårer til mange vakre øyer, og det er primært øyene vi ønsker å besøke på rundturen vår i Thailand. Vi vil også mest sannsynlig feire jul og nyttår på en eller annen øy i Thailand! Siden vi kommer så og si rett fra India og mest sannsynlig er litt mentalt slitne etter kultursjokket og muligens en magesyke eller to, vil nok strandlivet være høyt etterlengtet.

Similan Islands        (Alle bilder: Google)

Dos and Don'ts:
- Ikke tenk for mye på når du bør waie (thai hilsemåte).
- Munker blir sett på som hellige og skal respekteres deretter.
- Kle deg sømmelig når du besøker templer.
- Smil!
- Ikke ta noen på hodet, ikke engang barn. Hodet blir sett på som den helligste delen på kroppen.

4 kommentarer:

 1. Likte at du skrive om dei plassane dokke he tenkt dokke til :)

  SvarSlett
 2. Ka bra da :)
  Kjekt at du kommentera forresten! :))

  SvarSlett
 3. Om dere befinner dere i nærheten av Chiang Mai så vil jeg anbefal å stikke innom dette stedet: http://www.tigertemplethailand.com/

  SvarSlett