søndag 23. november 2014

Hotell i New York: YOTEL New York City

Å bo på hotell i New York er ingen billig affære, spesielt ikke om man ønsker å bo på Manhattan. Heldigvis er der mye og velge mellom, nesten for mye. Å lete etter hotell er en regelrett jungel av fancysmancy femstjerners hoteller, små boutique hoteller, privatleide leiligheter, og alt imellom der. Etter å ha gjort mye research fant vi ut at vi hadde lyst å bo på et hotell som heter Yotel. Vi endte opp med å bestille gjennom hotellets egen nettside, fordi det faktisk var billigere enn å bestille gjennom en søkemotor.

Bilde lånt fra Hotelplanner

Yotel New York ble åpnet i 2011 så alt er nytt og fint. Hotellet er en del av Yotel-kjeden som driver hoteller også i Amsterdam og London. Det som var best med å bo på Yotel, i tillegg til flott utsikt og fine rom, var det hyggelige personalet. De var utrolig hjelpsomme og imøtekommende. Det første gode inntrykket fikk vi når vi skulle sjekke inn på innsjekksautomatene. Vi fikk vi oppgradert rommet vårt, med god hjelp av en hyggelig mann ved navn Moses, og havnet i 25 etasje i stedet for 10, med prima utsikt utover byens skyskrapere.


Hotellet har egne barer og en restaurant som serverer mat hele dagen, dødsgod cheeseburger! Om morgenen får alle complimentary kaffi og ferske, nydelige muffins. Super start på dagen! Så og si hver kveld før vi gikk tilbake til rommene våre spilte vi et slag biljard, spiste en bøtte med verdens beste french fries og drakk en drink eller to. Her kunne vi også bygge lego på en enorm legovegg, norskeflagget måtte selvfølgelig blir foreviget. Herlig laid back atmosfære i 4. etasje der loungen ligger, like utenfor er også takterrassen til Yotel, en trivelig plass å sitte på en fin høstkveld.


Det høres jo ut som om jeg blir sponset av Yotel, men det blir jeg altså ikke, vi er bare veldig fornøyde med valg av hotell! Hadde lett bodd der igjen. Som sagt er der en bakside med å velge hotell i stedet for f.eks. privat leilighet i New York, og det er prisen. Man må regne med iallfall 1500-1800 kroner natta for å bo på et hotell som har "norsk" standard, om man ikke er heldig å treffer på et godt tilbud. Vær ute i god tid, ha tålmodighet, let etter tilbud på forskjellige sider, men ikke glem hotellenes egne nettsider. Neste gang vi skal til New York har vi tenkt til å prøve Air BnB. Dette er et konsept hvor man leier et rom, eller en hel leilighet, fra private personer. I motsetning til Couchsurfing betaler man altså for å bo hos folk, men ellers er dette et lignende opplegg. Du kan oppleve at personen som du leier fra bor der mens du er der, men det kan jo være veldig positivt, kanskje får man en privat, lokalkjent guide om man spør pent? Venner av oss benyttet seg av denne nettsiden, og det var mye billigere enn å bo på hotell, så det er absolutt noe å vurdere. 

Søkemotorer som tilbyr overnatting:

www.booking.com
www.hotels.com
www.venere.com
www.ebookers.no
www.hostelbookers.com
www.airbnb.com 
www.hostelbookers.com

2 kommentarer:

  1. Yotel høres jo awesome ut! Jeg hadde ikke akkurat takket nei til den utsikten ;) AirBnB kunne jeg også veldig gjerne tenke meg å prøve. Blir nok å bestille noe gjennom der når jeg skal til Australia i februar vil jeg tro.

    SvarSlett
  2. Yotel var skikkelig kult, rett og slett!
    Neste gang vi er over dammen har jeg veldig lyst å prøve Air BnB, det tror jeg man kan spare mye penger på :)
    Åh, så spennende det blir med Australia da! Jeg følger spent med på bloggen :)

    SvarSlett