mandag 2. juli 2012

Paris dag 5 - Louvre og hjemreise

Vår aller siste dag i Paris. Siden flyet vårt ikke skulle gå før sent på ettermiddagen benyttet vi sjansen til å besøke Louvre. Vi fikk pakket ned de siste sakene våre, sjekket ut og satte igjen sekkene våre på hotellet før vi gikk til metroen. Siden vi nok en gang var litt sent ute tenkte vi at det var kjempelang kø, men den gang ei, vi kunne gå rett inn gjennom pyramiden. Vel inne var det en litt kø i de forskjellige skrankene, så vi stilte oss opp og ventet. Når det var vår tur fikk vi beskjed om at vi bare kunne gå rett inn uten å betale og stå i kø, siden vi er under 25 og fra et EØS-land, doh!


Jeg har jo sett både Louvre og Mona Lisa før, men for en førstegangsbesøkende (Andreas) er jo dette kjente maleriet rett og slett obligatorisk. Vi kjempet oss gjennom folkemengden inne i rommet hvor Mona Lisa henger. We came, we saw, we left... Det er ikke vits i å kjempe med overentusiastiske turister med tre kameraer hengende rundt halsen, så vi beskuet henne på god avstand før vi heller fant oss en roligere del av muséet. Louvre er jo et helt enormt museum, og ikke noe man gjør unna på et par timer. Det ble en liten maraton bare å rekke gjennom den ene fløyen med europeiske malerier, og litt av den greske delen. Imponerende var det uansett, det er et veldig pent bygg, høyt under taket og mange store vinduer som gjør det lyst og fint. Vi så mange kjente verker, selv om jeg ikke kan ta opp igjen mye av det vi så, jeg blir nok aldri en ihuga kunstinteressert.


Tid for frokost. Etter å ha brukt litt lengre tid enn planlagt inne i Louvre, nærmest løp vi til beste og nærmeste kafé. Sandwhich Shop leverte med knakende gode baguetter og croissants. De siste par timene i Paris ble brukt på Rue de Rivoli og Forum des Halles for litt krampaktig shopping før hjemreisen. Et litt for dyrt headset fikk bli med meg hjem (Beat Solo HD av Dr. Dre), ellers ble det mest småtterier.


Vi tok vår siste metrotur tilbake til hotellet for å hente tingene våre, satte oss på Roissybus Ópera til Charles de Gaulle, hvor vi presterte å gå av på feil terminal (!), og tok til på hjemreisen.

Takk for nå, Paris!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar